Sajtos kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos kosárka

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (500 g)

Sajttöltelék:

  • 50 dkg reszelt sajt
  • 2 púpozott evőkanál rétesliszt
  • 3-4 g (negyed csomag) sütőpor
  • 2 csipet só
  • 5 tojás
  • 250 ml főzőtejszín

Elkészítése:

A leveles tésztát szoba hőmérsékletenkiengedjük, aztán vékonyra nyújtjuk és a kosárka formákat kibéleljük a tésztával, amit kis kockákra vágtunk.A széleit leszedjük. A formákat nem kell semmivel kikenni.

A sajtot egy tálba reszeljük, rászórjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a kissé felvert tojásokat ráöntjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. Ha kicsit híg lenne a masszánk, tehetünk hozzá még lisztet.

A kibélelt formákat 3/4-ig töltjük a sajtos masszával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon aranysárgára sütjük.

Tipp: