Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kiflik recept

Sajtos kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 70 dkg finomliszt
    • 1,5 dl tej
    • 2 tk kristálycukor
    • 5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl kefir
    • 1 dl étolaj
    • 0,5 ek só (ízlés szerint)

    Kenéshez:

    • 2 tk só
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • 20 dkg reszelt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-langyos tejben, amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet, a tojást , a kefirt, az étolajat és a sót. Az egészet jól összedolgozzuk és 12 egyenlő cipóra osztjuk.

    A puha margarint a sóval jól kikeverjük.

    A tésztákból körülbelül 30 centiméternyi köröket nyújtunk. Egyszerre két kört nyújtunk ki, az egyiket megkenjük a habos margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és jól lenyomogatjuk a széleit.

    A kört felszeleteljük 16 részre és kis kifliket tekerünk a cikkekből (a szélesebb részétől letkerjük fel, figyeljünk, hogy ahol elfogy a tészta, az a része legyen alul).

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, megkenjük a tetejüket tojással és szórunk rájuk reszelt sajtot. Így hagyjuk még kelni 1 órát.

    180 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá