Sajtos kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 70 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 tk kristálycukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl étolaj
  • 0,5 ek só (ízlés szerint)

Kenéshez:

  • 2 tk só
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-langyos tejben, amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet, a tojást , a kefirt, az étolajat és a sót. Az egészet jól összedolgozzuk és 12 egyenlő cipóra osztjuk.

A puha margarint a sóval jól kikeverjük.

A tésztákból körülbelül 30 centiméternyi köröket nyújtunk. Egyszerre két kört nyújtunk ki, az egyiket megkenjük a habos margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és jól lenyomogatjuk a széleit.

A kört felszeleteljük 16 részre és kis kifliket tekerünk a cikkekből (a szélesebb részétől letkerjük fel, figyeljünk, hogy ahol elfogy a tészta, az a része legyen alul).

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, megkenjük a tetejüket tojással és szórunk rájuk reszelt sajtot. Így hagyjuk még kelni 1 órát.

180 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.