Sajtos kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g liszt (nálam fele búza finom és fele teljeskiörlésű)
- 30 g puha margarin
- 1 ek olaj
- 2 kk só
- 1 dl langyos tej
- 20 g élesztő
- 2 dl langyos víz
- reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba mérjük a lisztet, az olajat, sót a vizet és a megkelt élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát és kb 5 percig dagasztjuk.
Letakarva, langyos helyen kb 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kiborítjuk, kicsit átdolgozzuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
A tésztákat egyenként ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük puha margarinnal, majd a hosszabik felétől feltekerjük.
A kész kifliket sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól távolabb, majd 30 percet pihentetjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt kiflik tetejét langyos vízzel lekenjük és megszórjuk sajttal.
Meleg sütőbe tolva kb 20-30 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha az alja kissé barna, a teteje meg aranyszínű).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »