Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kifli recept

Sajtos kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g liszt (nálam fele búza finom és fele teljeskiörlésű)
    • 30 g puha margarin
    • 1 ek olaj
    • 2 kk só
    • 1 dl langyos tej
    • 20 g élesztő
    • 2 dl langyos víz
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy tálba mérjük a lisztet, az olajat, sót a vizet és a megkelt élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát és kb 5 percig dagasztjuk.

    Letakarva, langyos helyen kb 1 órát kelesztjük.

    A megkelt tésztát kiborítjuk, kicsit átdolgozzuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.

    A tésztákat egyenként ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük puha margarinnal, majd a hosszabik felétől feltekerjük.

    A kész kifliket sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól távolabb, majd 30 percet pihentetjük.

    Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A megkelt kiflik tetejét langyos vízzel lekenjük és megszórjuk sajttal.

    Meleg sütőbe tolva kb 20-30 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha az alja kissé barna, a teteje meg aranyszínű).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá