Sajtos kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g liszt (nálam fele búza finom és fele teljeskiörlésű)
- 30 g puha margarin
- 1 ek olaj
- 2 kk só
- 1 dl langyos tej
- 20 g élesztő
- 2 dl langyos víz
- reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba mérjük a lisztet, az olajat, sót a vizet és a megkelt élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát és kb 5 percig dagasztjuk.
Letakarva, langyos helyen kb 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kiborítjuk, kicsit átdolgozzuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
A tésztákat egyenként ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük puha margarinnal, majd a hosszabik felétől feltekerjük.
A kész kifliket sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól távolabb, majd 30 percet pihentetjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt kiflik tetejét langyos vízzel lekenjük és megszórjuk sajttal.
Meleg sütőbe tolva kb 20-30 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha az alja kissé barna, a teteje meg aranyszínű).