Sajtos kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 g liszt (nálam fele búza finom és fele teljeskiörlésű)
  • 30 g puha margarin
  • 1 ek olaj
  • 2 kk só
  • 1 dl langyos tej
  • 20 g élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy tálba mérjük a lisztet, az olajat, sót a vizet és a megkelt élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát és kb 5 percig dagasztjuk.

Letakarva, langyos helyen kb 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát kiborítjuk, kicsit átdolgozzuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.

A tésztákat egyenként ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük puha margarinnal, majd a hosszabik felétől feltekerjük.

A kész kifliket sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól távolabb, majd 30 percet pihentetjük.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A megkelt kiflik tetejét langyos vízzel lekenjük és megszórjuk sajttal.

Meleg sütőbe tolva kb 20-30 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha az alja kissé barna, a teteje meg aranyszínű).