Sajtos kagylócskák recept

Hozzávalók:
A kagylócskákhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 dl tej
- 45 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
A lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 1,75 dl tej
- 5 dkg tubusos sajtkrém
- 1 evőkanál finomliszt
- 5 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só és bors
A forgatáshoz:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Beleöntjük a lisztbe a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, majd összegyúrjuk. Félrerakjuk 20-25 percre, míg elkészítjük a tölteléket.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Egy edénybe öntjük a tejet és felforraljuk a liszttel, hozzákeverjük a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg a sajt elolvad. Ízesítjük sóval, borssal, majd félrerakjuk hűlni. Mikor kihűlt hozzákeverjük a sajtkrémet és a lágy vajat.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtva 5-6 cm-es köröket szaggatunk, óvatosan félbehatjuk, de nem nyomjuk össze és sütőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Habzsákba rakjuk a tölteléket és betöltjük vele a kagylócskákat, majd óvatosan reszelt sajtba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »