Sajtos hajtovány recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- kb 3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1/2 dl étolaj
- 1 ek só
- pici cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
Krém:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 mk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
szezámmag ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A sót a liszttel összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is és jól kidagasztjuk.
Duplájára kelesztjük letakarva.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit a sajt kivételével jól kikeverjük. Ezzel a krémmel lekenjük a tésztánkat, majd reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
Trapéz alakokat vágunk a tésztából.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük és szezámmagot szórunk rá.
Fél órát még hagyjuk kelni a tepsin, majd 190 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









