Sajtos hajtovány recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- kb 3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1/2 dl étolaj
- 1 ek só
- pici cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
Krém:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 mk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
szezámmag ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A sót a liszttel összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is és jól kidagasztjuk.
Duplájára kelesztjük letakarva.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit a sajt kivételével jól kikeverjük. Ezzel a krémmel lekenjük a tésztánkat, majd reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
Trapéz alakokat vágunk a tésztából.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük és szezámmagot szórunk rá.
Fél órát még hagyjuk kelni a tepsin, majd 190 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









