Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos apró kiflik recept

Sajtos apró kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 54 darabhoz:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 1 dl olaj
    • 4 dkg friss élesztő
    • 3 dl langyos tej
    • 2 teáskanál só
    • csipet cukor
    • 10 dkg vaj a tészta kenéséhez

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben (nem szükséges felfuttatni).

    A kétféle lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva (vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük.

    Ha megkelt a tészta, három egyelő részre osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastagra, kör alakúra, megkenjük a vaj 1/3-ával és 18 egyenlő háromszögre vágjuk. Szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk.

    A másik két tésztával is ugyanígy járunk el.

    Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük.

    A sütési idő sütőtől függően eltérhet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá