Sajtos apró kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 54 darabhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1 dl olaj
  • 4 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 2 teáskanál só
  • csipet cukor
  • 10 dkg vaj a tészta kenéséhez

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben (nem szükséges felfuttatni).

A kétféle lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva (vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük.

Ha megkelt a tészta, három egyelő részre osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastagra, kör alakúra, megkenjük a vaj 1/3-ával és 18 egyenlő háromszögre vágjuk. Szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk.

A másik két tésztával is ugyanígy járunk el.

Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük.

A sütési idő sütőtől függően eltérhet!