Rozspelyhes kenyerek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,2 kg finomliszt
- 1 kk só
- 5 dkg élesztő
- 1 nagy csésze rozspehely
- langyos víz
Tetejére:
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezám és lenmag
- pici só
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót és a rozspelyhet, majd hozzáadjuk a feljött élesztőt és kis adagokban további langyos vizet hozzáöntögetve egy szép sima, puha tésztát készítünk.
Legalább 1 órát hagyjuk pihenni, kelni, majd lisztezett felületen még egyszer kézzel kissé átgyúrjuk és 3 egyenlő részre vágjuk.
Ezután a harmadokat a kezünkkel kissé lelapítjuk és hosszában feltekerve bagett formákat készítünk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és legalább 18-20 percet tovább pihentetjük/kelesztjük, ezalatt megkenjük felvert tojással, megszórjuk a magvakkal, kissé megsózhatjuk és előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
A sütési idő 45-50 perc légkeveréssel.
Miután elkészültek a kenyérkék rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ha még forrón kevés vízzel megspricceljük/befújjuk, akkor felpuhul a héja, egyébként ropogós marad, ki hogyan szereti.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Készítettem már zab és búzapehellyel is, ugyanaz a végeredmény, ki mit szeret jobban?
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »