Ropogós, sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 2 kis doboz natúr joghurt (összesen 300 g)
- 1 tk só
- 1-2 dl langyos tej
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg sajt
- só
- köménymag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót és egy kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, majd egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk.
Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a joghurtot, majd további langyos tej hozzáadásával szép sima, puha tésztát gyúrunk.
Letakarva 10-15 percig pihentetjük.
Ezután lisztezett felületre téve hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk és éles késsel finoman becsíkozzuk a tetejét.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az előkészített tésztát nagyobb átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk (én egy fél literes műanyag poharat használtam), megkenjük a felvert tojással, megrakjuk reszelt sajttal (ne sajnáljuk) és szórunk a tetejére köménymagot és sót.
A sütés kb 12-15 perc 200 fokon, légkeveréssel. Miután megsült rácsra tesszük és hagyjuk hűlni.
Finom ropogós lesz és a sóssága miatt ilyenkor nyáron egy jó kis nap után kiváló rágcsálni való.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A szaggatásnál leeső csücsköket összegyúrtam és készítettem belőle egy szép nagy sós-sajtos-magvas perecet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »