Ropogós, sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 2 kis doboz natúr joghurt (összesen 300 g)
- 1 tk só
- 1-2 dl langyos tej
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg sajt
- só
- köménymag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót és egy kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, majd egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk.
Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a joghurtot, majd további langyos tej hozzáadásával szép sima, puha tésztát gyúrunk.
Letakarva 10-15 percig pihentetjük.
Ezután lisztezett felületre téve hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk és éles késsel finoman becsíkozzuk a tetejét.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az előkészített tésztát nagyobb átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk (én egy fél literes műanyag poharat használtam), megkenjük a felvert tojással, megrakjuk reszelt sajttal (ne sajnáljuk) és szórunk a tetejére köménymagot és sót.
A sütés kb 12-15 perc 200 fokon, légkeveréssel. Miután megsült rácsra tesszük és hagyjuk hűlni.
Finom ropogós lesz és a sóssága miatt ilyenkor nyáron egy jó kis nap után kiváló rágcsálni való.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A szaggatásnál leeső csücsköket összegyúrtam és készítettem belőle egy szép nagy sós-sajtos-magvas perecet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »