Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Réteges túrós pogácsa recept

Réteges túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk cukor
    • 2,5 dl tej
    • 1 tk só
    • 1 dl olaj

    Krémhez:

    • 12,5 dkg margarin
    • 12,5 dkg túró
    • pici só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag, reszelt sajt ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A túrót, tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük.

    A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20*25 cm-es téglalappá nyújtjuk, egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük.

    Az 5. lapra nem kenünk krémet. Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 20 percet még pihentetjük.

    A tetejét felvert tojással lekenjük. Felét szezámmaggal, másik felét reszelt sajttal szórtam meg. Egy éles késsel négyzeteket vágunk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra formázzuk.

    190 fokra melegített sütőben,sütőpapírral bélelt tepsiben szép pirosra sütjük kb 25-30 perc alatt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá