Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A túrót, tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük.
A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20*25 cm-es téglalappá nyújtjuk, egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük.
Az 5. lapra nem kenünk krémet. Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 20 percet még pihentetjük.
A tetejét felvert tojással lekenjük. Felét szezámmaggal, másik felét reszelt sajttal szórtam meg. Egy éles késsel négyzeteket vágunk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra formázzuk.
190 fokra melegített sütőben,sütőpapírral bélelt tepsiben szép pirosra sütjük kb 25-30 perc alatt.