Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Réteges sajtos stangli recept

Réteges sajtos stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 teáskanál só
    • 2 dl tejföl

    A töltelékhez:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 15 dkg reszelt sajt

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva, 40 percig kelni hagyjuk.

    Hajtogatás:

    Lisztezett felületen egy cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a sajttal. Ezután a tészta egyharmadát behajtjuk a kétharmadáig, majd a kimaradt egyharmadot is behajtjuk. Ezután hajtsuk félbe az egész tésztát, majd nyújtsuk két cm vastagra.

    A tetejét kenjük meg a tojással, majd szórjuk meg a maradék sajttal.

    Formázás és sütés:

    Vágjuk ízlés szerinti nagyságú rudakra, rakjuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent sütőlemezekre, majd 190 C° előmelegített sütőben, kb 20-24 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá