Réteges sajtos stangli recept

Elkészítése:
Tészta:
A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva, 40 percig kelni hagyjuk.
Hajtogatás:
Lisztezett felületen egy cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a sajttal. Ezután a tészta egyharmadát behajtjuk a kétharmadáig, majd a kimaradt egyharmadot is behajtjuk. Ezután hajtsuk félbe az egész tésztát, majd nyújtsuk két cm vastagra.
A tetejét kenjük meg a tojással, majd szórjuk meg a maradék sajttal.
Formázás és sütés:
Vágjuk ízlés szerinti nagyságú rudakra, rakjuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent sütőlemezekre, majd 190 C° előmelegített sütőben, kb 20-24 perc alatt süssük készre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »