Réteges sajtos stangli recept

Elkészítése:
Tészta:
A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva, 40 percig kelni hagyjuk.
Hajtogatás:
Lisztezett felületen egy cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a sajttal. Ezután a tészta egyharmadát behajtjuk a kétharmadáig, majd a kimaradt egyharmadot is behajtjuk. Ezután hajtsuk félbe az egész tésztát, majd nyújtsuk két cm vastagra.
A tetejét kenjük meg a tojással, majd szórjuk meg a maradék sajttal.
Formázás és sütés:
Vágjuk ízlés szerinti nagyságú rudakra, rakjuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent sütőlemezekre, majd 190 C° előmelegített sütőben, kb 20-24 perc alatt süssük készre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »