Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répa alakú sós kalács recept

Répa alakú sós kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 450 g finomliszt
    • 20 g friss élesztő
    • 1 teáskanál só
    • 6 g puha vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tejföl
    • 170 ml tej

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát és letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Amíg a tészta kel előkészítjük a habroló formákat, amiket bekenünk vajjal.

    Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk körülbelül 5 mm vastagra és 2 cm-es csíkokra vágjuk, amiket a lekent formákra tekerünk úgy, hogy a tészta szélei fedjék egymást. Ha elkészültünk minden darabbal, akkor sütőpapíros tepsin pihentetjük 15 percig.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd lekenjük felvert tojással és mehetnek is a sütőbe, amíg szép pirosra nem sülnek. A sütőből kivéve pár percig várunk, majd lehúzzúk a rolóról.

    A kihűlt tésztákat elővesszük, a krémet egy habzsákba adagoljuk és megtöltjük vele a kelt tésztából készült rolókat. Óvatosan nyomjuk bele a krémet, nehogy szétszakadjon a tészta az illesztésnél. Ha a töltéssel készen vagyunk, akkor megmosott és megszárított sárgarépa levelekkel díszíthetjük.
    A tölteléket ízlés szerint lehet bármi: tojáskrém, tormakrém, sonkakrém, körözött… stb.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek