Répa alakú sós kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát és letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel előkészítjük a habroló formákat, amiket bekenünk vajjal.
Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk körülbelül 5 mm vastagra és 2 cm-es csíkokra vágjuk, amiket a lekent formákra tekerünk úgy, hogy a tészta szélei fedjék egymást. Ha elkészültünk minden darabbal, akkor sütőpapíros tepsin pihentetjük 15 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd lekenjük felvert tojással és mehetnek is a sütőbe, amíg szép pirosra nem sülnek. A sütőből kivéve pár percig várunk, majd lehúzzúk a rolóról.
A kihűlt tésztákat elővesszük, a krémet egy habzsákba adagoljuk és megtöltjük vele a kelt tésztából készült rolókat. Óvatosan nyomjuk bele a krémet, nehogy szétszakadjon a tészta az illesztésnél. Ha a töltéssel készen vagyunk, akkor megmosott és megszárított sárgarépa levelekkel díszíthetjük.
A tölteléket ízlés szerint lehet bármi: tojáskrém, tormakrém, sonkakrém, körözött… stb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »