Répa alakú sós kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát és letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel előkészítjük a habroló formákat, amiket bekenünk vajjal.
Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk körülbelül 5 mm vastagra és 2 cm-es csíkokra vágjuk, amiket a lekent formákra tekerünk úgy, hogy a tészta szélei fedjék egymást. Ha elkészültünk minden darabbal, akkor sütőpapíros tepsin pihentetjük 15 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd lekenjük felvert tojással és mehetnek is a sütőbe, amíg szép pirosra nem sülnek. A sütőből kivéve pár percig várunk, majd lehúzzúk a rolóról.
A kihűlt tésztákat elővesszük, a krémet egy habzsákba adagoljuk és megtöltjük vele a kelt tésztából készült rolókat. Óvatosan nyomjuk bele a krémet, nehogy szétszakadjon a tészta az illesztésnél. Ha a töltéssel készen vagyunk, akkor megmosott és megszárított sárgarépa levelekkel díszíthetjük.
A tölteléket ízlés szerint lehet bármi: tojáskrém, tormakrém, sonkakrém, körözött… stb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »