Vajas-sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a puha vajjal az egészet elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és a másik sárgáját és beletesszük a sajtot, tejfölt és az egészet tésztává gyúrjuk.
Letakarva kelesztjük 50-70 percig.
A megkelt tésztát kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét tetszés szerint rácsozhatjuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és kb 20-30 percig kelesztjük.
Amíg a pogácsa kel, addig a sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel.
A megkelt pogácsákat felvert tojással lekenjük és sajttal megszórjuk, majd kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










