Vajas-sajtos pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a puha vajjal az egészet elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és a másik sárgáját és beletesszük a sajtot, tejfölt és az egészet tésztává gyúrjuk.
Letakarva kelesztjük 50-70 percig.
A megkelt tésztát kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét tetszés szerint rácsozhatjuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és kb 20-30 percig kelesztjük.
Amíg a pogácsa kel, addig a sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel.
A megkelt pogácsákat felvert tojással lekenjük és sajttal megszórjuk, majd kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.