Sajttal hajtogatott teljes kiörlésű pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g rétesliszt
- 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g őrölt zabpehely vagy zabpehelyliszt
- 250 g zsíros túró
- 150 g puha vaj
- 150 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 g friss élesztő
- 3 csapott teáskanál só
Hajtogatáshoz:
- 300 g reszelt sajt
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Az élesztőt elég csak belemorzsolni. A tésztát kb 10 percig dagasztjuk, majd letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, majd rászórjuk a sajt negyedét, összehajtogatjuk, majd letakarjuk. 10-15 percenként még kétszer megismételjük a hajtogatást.
Az utolsó hajtogatás után kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk.
A pogácsákat tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük és megszórjuk kevés sajttal. 30 perc pihentetés után, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »