Sajttal hajtogatott teljes kiörlésű pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g rétesliszt
- 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g őrölt zabpehely vagy zabpehelyliszt
- 250 g zsíros túró
- 150 g puha vaj
- 150 g tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 g friss élesztő
- 3 csapott teáskanál só
Hajtogatáshoz:
- 300 g reszelt sajt
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Az élesztőt elég csak belemorzsolni. A tésztát kb 10 percig dagasztjuk, majd letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, majd rászórjuk a sajt negyedét, összehajtogatjuk, majd letakarjuk. 10-15 percenként még kétszer megismételjük a hajtogatást.
Az utolsó hajtogatás után kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk.
A pogácsákat tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük és megszórjuk kevés sajttal. 30 perc pihentetés után, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.