Pihe-puha medvehagymás pogácsa recept

Elkészítése:
A tészta elkészítése
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy szépen felhabosodjon. Közben a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és összemorzsoljuk a vajjal, hogy morzsás állagot kapjunk. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, valamint az összes hozzávalót, kivéve a reszelt sajtot, a medvehagymát és a pogácsák tetejére való tojást. A keveréket robotgéppel jól kidolgozzuk, amíg egy kifejezetten puha tésztát kapunk.
A tésztát langyos helyen fél óráig pihentetjük.
A medvehagyma és a sajt hozzáadása
Amíg a tészta pihen, a jól megmosott és lecsöpögtetett medvehagymaleveleket apróra vágjuk. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, majd megszórjuk az apróra vágott medvehagyma felével, erre szórjuk a reszelt sajt felét. A tésztát ezután felcsavarjuk, mint egy bejglit vagy rétest, és újabb 15 percig pihentetjük langyos helyen.
Ezután ismét kinyújtjuk a tésztát, és megszórjuk a maradék medvehagymával és sajttal. Ismét felcsavarjuk, majd végül még egyszer kinyújtjuk, kb. ujjnyi vastagságúra.
Formázás és sütés
A kinyújtott tésztát megkenjük a felvert tojással, és éles késsel berácsozzuk a tetejét. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Tapasztalatok és tálalás
Amikor a pogácsák kisültek, apa és öcsém rögtön a sütő elé álltak, és bólogattak a finom illatokra, míg én, sajnos, egy erős nátha miatt nem éreztem semmit. De amit biztosan állíthatok, hogy a pogácsa állaga kiváló lett – puha maradt és elképesztően finom. Még medvehagyma nélkül is gyakran fogom elkészíteni, mert ez az a pogácsa recept, amit már régóta kerestem.
Az egész család egymás után ette a pogácsákat, amíg bírták, mert ezek a kis korongok nagyon laktatóak. Összességében a medvehagyma finom és egészséges hozzávaló, amit érdemes kipróbálni. Ha még nem próbáltad, adj neki egy esélyt, megéri!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »