Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libatepertős pogácsa recept

Libatepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 65 dkg finomliszt
    • 25 dkg darált liba töpörtyű
    • 2 kiskanál só
    • 1,5 mokkáskanál őrölt bors
    • 2,5 dl tej
    • 2 kiskanál cukor
    • 5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál tejföl
    • 3 dkg olvasztott vaj

    A pogácsák kenéséhez:

    Elkészítése:

    A tejet langyosítsuk fel, majd keverjük el benne a cukrot, végül adjuk hozzá az elmorzsolt élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő 10-15 perc alatt felfusson a tejben.

    A töpörtyűt daráljuk le, majd a lisztben keverjük el a sót és a borsot.

    A töpörtyűt adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá az élesztős tejet, tojást, tejfölt és gyúrjuk össze az egészet. A tésztát letakarva meleg helyen 45-50 perc alatt kelesszük a duplájára.

    Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük meg a 3 dkg olvasztott vajjal. Szorosan tekerjük fel rúdba. A bal és jobb oldalát 2/3-ig felhajtjuk, kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk.

    Ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd a tészta tetején egy éles késsel tetszőleges mintát rajzolunk.

    Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 20-22 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá