Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás pogácsa recept

Káposztás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A pogácsa tésztájához:

    • 60 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 1 csomag friss élesztő
    • 1 kiskanál cukor
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • két evőkanál tejföl
    • másfél kiskanál só

    Beledolgozáshoz:

    • 1 fej (80-90 dkg-os) káposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • olaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A káposztát és a hagymát lereszeljük és kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon.

    Összegyúrása-dagasztása után kb 2 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük az előzőleg elkészített és kihűlt káposzta egyharmadával,majd következik a hajtogatás: a felső harmadát lefele, az alsó harmadát felfele ( a középső harmadra) hajtjuk, majd a jobb harmadát balra, a bal harmadát jobbra.

    Letakarjuk és ezt még kétszer megismételjük (ekkor beledolgozzuk a többi káposztát is), 20 percenként.

    A harmadik hajtogatás után 10 perccel kb 3-4 cm vastagra nyújtjuk a tésztát ,éles késsel bekockázzuk, felvert tojással megkenjük, kiszaggatjuk, tepsibe rendezzük, és 5-10 perc elteltével a 200-210 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá