Káposztás pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A pogácsa tésztájához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag friss élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • két evőkanál tejföl
  • másfél kiskanál só

Beledolgozáshoz:

  • 1 fej (80-90 dkg-os) káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • só, bors

Elkészítése:

A káposztát és a hagymát lereszeljük és kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon.

Összegyúrása-dagasztása után kb 2 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük az előzőleg elkészített és kihűlt káposzta egyharmadával,majd következik a hajtogatás: a felső harmadát lefele, az alsó harmadát felfele ( a középső harmadra) hajtjuk, majd a jobb harmadát balra, a bal harmadát jobbra.

Letakarjuk és ezt még kétszer megismételjük (ekkor beledolgozzuk a többi káposztát is), 20 percenként.

A harmadik hajtogatás után 10 perccel kb 3-4 cm vastagra nyújtjuk a tésztát ,éles késsel bekockázzuk, felvert tojással megkenjük, kiszaggatjuk, tepsibe rendezzük, és 5-10 perc elteltével a 200-210 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.