Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet a cukorral megmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe vagy a dagasztógép üstjébe mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és tésztát dagasztunk belőle. Letakarva kb 40 percig kelesztjük meleg helyen.
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a tepertő 1/3-ával, megszórjuk borssal és összehajtjuk. A bal oldali tésztarészt behajtjuk 2/3-ig, majd erre ráhajtjuk a jobb oldali tésztát. Fentől lehajtjuk 2/3-ig, majd az alsó részt ráhajtjuk. A tésztát megfordítjuk, majd letakarjuk.
20-30 perces pihentetésekkel még kétszer megismételjük a hajtogatást.
Az utolsó hajtogatás után pihentetjük a tésztát kb 10 percig, majd kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk.
Kiszaggatjuk a pogácsákat (érdemes kicsit lisztbe mártani a kiszúrót, mivel nagyon zsíros, ne ragadjon bele tészta).
A pogácsákat tepsire sorakoztatjuk. Közben a sütőt 230 fokon előmelegítjük.
A pogácsák tetejét felvert tojással lekenjük és kb 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »