Óriás kifli töltve recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 2 tk só
- 2 dl napraforgó olaj
- 6 dl tej (langyos)
- 2 ek cukor
- 5 dkg élesztő
Töltelék:
- 1 ek vaj
- 20 dkg füstölt tarja (vagy más füstölt hús)
Tetejére:
- 20 dkg füstölt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott, a többi tésztához való alapanyaggal összedolgozzuk a tésztát. Kb 1 óra kelesztés következik.
Ha megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Törekedjünk a háromszög megformálására, és 20-23 cm hosszúságú kiflink legyen.
Tegyünk a háromszög nagyobbik részébe diónyi vajat és szeletelt füstölt húst, majd tekerjük fel.
Tegyük sütőpapíros tepsibe. Mindegyikkel így járjunk el.
Tojással megkenjük, a tetejére sajtot teszünk. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket és aranysárgára sütjük. Kb 20-22 db kifli lett ebből a mennyiségből.
Jó étvágyat!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »