Óriás kifli töltve recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 2 tk só
- 2 dl napraforgó olaj
- 6 dl tej (langyos)
- 2 ek cukor
- 5 dkg élesztő
Töltelék:
- 1 ek vaj
- 20 dkg füstölt tarja (vagy más füstölt hús)
Tetejére:
- 20 dkg füstölt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott, a többi tésztához való alapanyaggal összedolgozzuk a tésztát. Kb 1 óra kelesztés következik.
Ha megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Törekedjünk a háromszög megformálására, és 20-23 cm hosszúságú kiflink legyen.
Tegyünk a háromszög nagyobbik részébe diónyi vajat és szeletelt füstölt húst, majd tekerjük fel.
Tegyük sütőpapíros tepsibe. Mindegyikkel így járjunk el.
Tojással megkenjük, a tetejére sajtot teszünk. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket és aranysárgára sütjük. Kb 20-22 db kifli lett ebből a mennyiségből.
Jó étvágyat!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »