Óriás kifli töltve recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 2 tk só
- 2 dl napraforgó olaj
- 6 dl tej (langyos)
- 2 ek cukor
- 5 dkg élesztő
Töltelék:
- 1 ek vaj
- 20 dkg füstölt tarja (vagy más füstölt hús)
Tetejére:
- 20 dkg füstölt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott, a többi tésztához való alapanyaggal összedolgozzuk a tésztát. Kb 1 óra kelesztés következik.
Ha megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Törekedjünk a háromszög megformálására, és 20-23 cm hosszúságú kiflink legyen.
Tegyünk a háromszög nagyobbik részébe diónyi vajat és szeletelt füstölt húst, majd tekerjük fel.
Tegyük sütőpapíros tepsibe. Mindegyikkel így járjunk el.
Tojással megkenjük, a tetejére sajtot teszünk. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket és aranysárgára sütjük. Kb 20-22 db kifli lett ebből a mennyiségből.
Jó étvágyat!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »