Omlós vajas pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt a tejben elmorzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és félretesszük felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a puha vajat és a tojást, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel bevagdossuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »