Omlós vajas pogácsa recept
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben elmorzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és félretesszük felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a puha vajat és a tojást, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel bevagdossuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









