Omlós sajtos teasütemény recept

Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál só
- 140 g tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 dkg reszelt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát és a reszelt sajtot, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a kis kockákra vágott vajjal. Végül annyi tejföllel gyúrjuk össze a tésztát, hogy jól gyúrható, könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
Az összeállított tésztát kb 5 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk (a lényeg, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek).
A kiszúrt teasütiket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd enyhén felvert tojásherjével lekenjük, majd reszelt sajttal és szezámmaggal megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük vagy amíg aranybarna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »