Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós sajtos pogácsa recept

Omlós sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 35 dkg rétesliszt
    • 35 dkg margarin (hideg)
    • 175 g tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 cs instant élesztő
    • 1 csipet kristálycukor
    • só (ízlés szerint)

    Továbbá:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • kb 7-10 dkg sajt (reszelt)

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 15 dkg sajt (reszelt)
    • egész kömény

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Utána a tészta többi hozzávalóit (kivéve a tojás fehérjét és a sajtot) is beletesszük, majd jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

    Konyharuhával letakarjuk és 10 percig pihentetjük.

    Lisztezett, sík felületen a tésztát félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és a kimaradt tojásfehérjével lekenjük, majd rászórjuk a 7-10 dkg reszelt sajtot.

    eltekerjük, mint a bejglit, a két végét összecsipkedjük, kissé benyomkodjuk, majd a sodrófával kicsit lenyomkodjuk. Letakarjuk és megint 10 percig pihentetjük.

    Utána kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tetejét lekenjük a felvert egész tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a köménnyel. Végül kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorba beletesszük a pogácsákat, letakarjuk és 30 percig pihentetjük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon szép, világos, aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá