Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Német hagymatorta recept

Német hagymatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 1,5 ek olaj
    • 1,5 dkg élesztő
    • 1 tk só
    • 1-1,5 dl víz

    Töltelék:

    • 5 dkg vaj
    • 2 ek olaj
    • 60 dkg vöröshagyma
    • 1/2 tk köménymag
    • só, bors
    • 1,5 dl tejföl
    • 1,5 dl tejszín
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek finomliszt
    • 10 dkg darabolt bacon

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk annyi vízzel, hogy a tészta jól kezelhető legyen és ne ragadjon.

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát meghámozzuk és felszeleteljük. Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, majd legedve 20 percig pároljuk. Közben néhányszor keverjük át!

    20 perc után vegyük le a fedőt és forraljuk el alóla a felesleges vizet.

    Egy másik edényben keverjük össze a tejfölt, tejszínt, tojásokat, lisztet és sózzuk meg alaposan, majd adjuk hozzá a hagymát és keverjük el.

    A tepsibe terítsünk sütőpapírt, majd egyengessük bele a tésztát és öntsük rá a hagymás keveréket. A tetejét szórjuk meg a baconnel.

    Kezdjük el bemelegíteni a sütőt 200 fokra.

    Amikor a sütő bemelegedett, akkor toljuk be a hagymatortát és süssük kb 30-40 percig.

    Amikor teljesen kihűlt, akkor szeljük és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá