Német hagymatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 1,5 ek olaj
- 1,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- 1-1,5 dl víz
Töltelék:
- 5 dkg vaj
- 2 ek olaj
- 60 dkg vöröshagyma
- 1/2 tk köménymag
- só, bors
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl tejszín
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek finomliszt
- 10 dkg darabolt bacon
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk annyi vízzel, hogy a tészta jól kezelhető legyen és ne ragadjon.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát meghámozzuk és felszeleteljük. Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, majd legedve 20 percig pároljuk. Közben néhányszor keverjük át!
20 perc után vegyük le a fedőt és forraljuk el alóla a felesleges vizet.
Egy másik edényben keverjük össze a tejfölt, tejszínt, tojásokat, lisztet és sózzuk meg alaposan, majd adjuk hozzá a hagymát és keverjük el.
A tepsibe terítsünk sütőpapírt, majd egyengessük bele a tésztát és öntsük rá a hagymás keveréket. A tetejét szórjuk meg a baconnel.
Kezdjük el bemelegíteni a sütőt 200 fokra.
Amikor a sütő bemelegedett, akkor toljuk be a hagymatortát és süssük kb 30-40 percig.
Amikor teljesen kihűlt, akkor szeljük és tálaljuk.