Német hagymatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Német hagymatorta

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1,5 ek olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • 1-1,5 dl víz

Töltelék:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 1/2 tk köménymag
  • só, bors
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 ek finomliszt
  • 10 dkg darabolt bacon

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk annyi vízzel, hogy a tészta jól kezelhető legyen és ne ragadjon.

Letakarva duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát meghámozzuk és felszeleteljük. Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, majd legedve 20 percig pároljuk. Közben néhányszor keverjük át!

20 perc után vegyük le a fedőt és forraljuk el alóla a felesleges vizet.

Egy másik edényben keverjük össze a tejfölt, tejszínt, tojásokat, lisztet és sózzuk meg alaposan, majd adjuk hozzá a hagymát és keverjük el.

A tepsibe terítsünk sütőpapírt, majd egyengessük bele a tésztát és öntsük rá a hagymás keveréket. A tetejét szórjuk meg a baconnel.

Kezdjük el bemelegíteni a sütőt 200 fokra.

Amikor a sütő bemelegedett, akkor toljuk be a hagymatortát és süssük kb 30-40 percig.

Amikor teljesen kihűlt, akkor szeljük és tálaljuk.