Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-sajtos rudak recept

Medvehagymás-sajtos rudak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 csomag vajas-leveles tészta
    • 10-12 levél medvehagyma
    • 6-7 ek tejföl
    • 35-40 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A kiolvadt vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk két-két egyforma darabra. Az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk sóval és aprított medvehagymával.

    A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük, és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.

    A második lap tetejét is megkenjük tejföllel, egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval, és meghintjük reszelt sajttal, amit a kezünkkel rányomkodunk, hogy ne hulljon le.

    Derelye-, pizza-, vagy tésztavágóval, esetleg késsel 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat további három részre vágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 12-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek