Medvehagymás-sajtos rudak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas-leveles tészta
  • 10-12 levél medvehagyma
  • 6-7 ek tejföl
  • 35-40 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A kiolvadt vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk két-két egyforma darabra. Az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk sóval és aprított medvehagymával.

A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük, és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.

A második lap tetejét is megkenjük tejföllel, egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval, és meghintjük reszelt sajttal, amit a kezünkkel rányomkodunk, hogy ne hulljon le.

Derelye-, pizza-, vagy tésztavágóval, esetleg késsel 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat további három részre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 12-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.