Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás mini zsemle recept

Medvehagymás mini zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 ek só
    • 0,5 dl olaj
    • 10 dkg tejföl
    • 2 csomó medvehagyma finomra aprítva
    • 10 dkg magkeverék (fehér/fekete szezám mag, lenmag)

    Elkészítése:

    Kevés tejben a cukorral elkeverjük az élesztőt és várjuk meg, amíg felfut.

    A liszthez adjuk hozzá a sót, apróra darált magkeveréket, olajat és a maradék tejet. A tejfölben elkeverjük az aprított medvehagymát, a lisztes keverékhez adtjuk, a felfutott élesztővel együtt. Mindezeket alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.

    Kelesztő tálban, letakarva kb 1 órát kelesztjük.

    Miután megkelt 16 darabra osztjuk és kigömbölyítjük.

    Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk a zsemléket és kb fél órát még kelesztjük.

    200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sültjük, majd 180 °C-ra mérsékelt lángon még 20 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá