Medvehagymás mini zsemle recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg tejföl
- 2 csomó medvehagyma finomra aprítva
- 10 dkg magkeverék (fehér/fekete szezám mag, lenmag)
Elkészítése:
Kevés tejben a cukorral elkeverjük az élesztőt és várjuk meg, amíg felfut.
A liszthez adjuk hozzá a sót, apróra darált magkeveréket, olajat és a maradék tejet. A tejfölben elkeverjük az aprított medvehagymát, a lisztes keverékhez adtjuk, a felfutott élesztővel együtt. Mindezeket alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.
Kelesztő tálban, letakarva kb 1 órát kelesztjük.
Miután megkelt 16 darabra osztjuk és kigömbölyítjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk a zsemléket és kb fél órát még kelesztjük.
200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sültjük, majd 180 °C-ra mérsékelt lángon még 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »