Medvehagymás mini zsemle recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg tejföl
- 2 csomó medvehagyma finomra aprítva
- 10 dkg magkeverék (fehér/fekete szezám mag, lenmag)
Elkészítése:
Kevés tejben a cukorral elkeverjük az élesztőt és várjuk meg, amíg felfut.
A liszthez adjuk hozzá a sót, apróra darált magkeveréket, olajat és a maradék tejet. A tejfölben elkeverjük az aprított medvehagymát, a lisztes keverékhez adtjuk, a felfutott élesztővel együtt. Mindezeket alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.
Kelesztő tálban, letakarva kb 1 órát kelesztjük.
Miután megkelt 16 darabra osztjuk és kigömbölyítjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk a zsemléket és kb fél órát még kelesztjük.
200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sültjük, majd 180 °C-ra mérsékelt lángon még 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









