Medvehagymás mini zsemle recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg tejföl
- 2 csomó medvehagyma finomra aprítva
- 10 dkg magkeverék (fehér/fekete szezám mag, lenmag)
Elkészítése:
Kevés tejben a cukorral elkeverjük az élesztőt és várjuk meg, amíg felfut.
A liszthez adjuk hozzá a sót, apróra darált magkeveréket, olajat és a maradék tejet. A tejfölben elkeverjük az aprított medvehagymát, a lisztes keverékhez adtjuk, a felfutott élesztővel együtt. Mindezeket alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.
Kelesztő tálban, letakarva kb 1 órát kelesztjük.
Miután megkelt 16 darabra osztjuk és kigömbölyítjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk a zsemléket és kb fél órát még kelesztjük.
200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sültjük, majd 180 °C-ra mérsékelt lángon még 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »