Medvehagymás kosárka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg vaj
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő (friss)
Töltelékhez:
- 15 dkg zöldfűszeres sajtkrém
- 10 dkg medvehagyma
- őrölt bors
Elkészítése:
Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy keverőtálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk az élesztős tejet, tojást, sót és a maradék tejjel tésztává gyúrjuk, apránként hozzádolgozva a puha vajat is.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát apróra vágjuk, majd a sajtkrémmel és a borssal összekeverjük.
Mikor megkelt a tészta nyújtólapon átdolgozzuk. 12 darabra osztjuk, majd gombócoljuk.
Minden gombócot kb 13*17 cm-es téglalapra nyújtjuk. Az egyik hosszanti oldalát a közepéig 1 centiméterenként becsíkozzuk. A másik oldalára tölteléket halmozunk.
A töltelékre ráhajtjuk a tésztát, majd a csíkokat a megsodorjuk és karikává formáljuk az egészet. Kizsírozott vagy papírral bélelt muffinformába tesszük.
Újabb 20 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »