Medvehagymás kosárka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg vaj
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő (friss)
Töltelékhez:
- 15 dkg zöldfűszeres sajtkrém
- 10 dkg medvehagyma
- őrölt bors
Elkészítése:
Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy keverőtálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk az élesztős tejet, tojást, sót és a maradék tejjel tésztává gyúrjuk, apránként hozzádolgozva a puha vajat is.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát apróra vágjuk, majd a sajtkrémmel és a borssal összekeverjük.
Mikor megkelt a tészta nyújtólapon átdolgozzuk. 12 darabra osztjuk, majd gombócoljuk.
Minden gombócot kb 13*17 cm-es téglalapra nyújtjuk. Az egyik hosszanti oldalát a közepéig 1 centiméterenként becsíkozzuk. A másik oldalára tölteléket halmozunk.
A töltelékre ráhajtjuk a tésztát, majd a csíkokat a megsodorjuk és karikává formáljuk az egészet. Kizsírozott vagy papírral bélelt muffinformába tesszük.
Újabb 20 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.