Medvehagymás kosárka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg vaj
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő (friss)
Töltelékhez:
- 15 dkg zöldfűszeres sajtkrém
- 10 dkg medvehagyma
- őrölt bors
Elkészítése:
Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy keverőtálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk az élesztős tejet, tojást, sót és a maradék tejjel tésztává gyúrjuk, apránként hozzádolgozva a puha vajat is.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát apróra vágjuk, majd a sajtkrémmel és a borssal összekeverjük.
Mikor megkelt a tészta nyújtólapon átdolgozzuk. 12 darabra osztjuk, majd gombócoljuk.
Minden gombócot kb 13*17 cm-es téglalapra nyújtjuk. Az egyik hosszanti oldalát a közepéig 1 centiméterenként becsíkozzuk. A másik oldalára tölteléket halmozunk.
A töltelékre ráhajtjuk a tésztát, majd a csíkokat a megsodorjuk és karikává formáljuk az egészet. Kizsírozott vagy papírral bélelt muffinformába tesszük.
Újabb 20 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »