Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés pogácsa recept

Mascarponés pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 dl langyos tej
    • 3 dkg friss élesztő
    • 2 kiskanál só
    • bors
    • szerecsendió

    Tetejére:

    • 0,5 evőkanál tejföl
    • 0,5 kávéskanál füstölt fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne.

    A lisztben elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint az élesztős tejet és rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból.

    Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyghén lisztezett felületen kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és kb újabb 30 percig pihentetjük.

    Közben a tejfölt kikeverjük a paprikával. A megkelt pogácsák tetejét lekenjük az ízesített tejföllel, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek