Mascarponés pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
- 2 kiskanál só
- bors
- szerecsendió
Tetejére:
- 0,5 evőkanál tejföl
- 0,5 kávéskanál füstölt fűszerpaprika
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne.
A lisztben elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint az élesztős tejet és rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyghén lisztezett felületen kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és kb újabb 30 percig pihentetjük.
Közben a tejfölt kikeverjük a paprikával. A megkelt pogácsák tetejét lekenjük az ízesített tejföllel, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »