Mascarponés pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
- 2 kiskanál só
- bors
- szerecsendió
Tetejére:
- 0,5 evőkanál tejföl
- 0,5 kávéskanál füstölt fűszerpaprika
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne.
A lisztben elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint az élesztős tejet és rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyghén lisztezett felületen kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és kb újabb 30 percig pihentetjük.
Közben a tejfölt kikeverjük a paprikával. A megkelt pogácsák tetejét lekenjük az ízesített tejföllel, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 házi készítésű itóka karácsonyra
A házi készítésű likőrök tökéletes kiegészítői az ünnepi hangulatnak, legye
Tovább olvasom »A karácsony sztárja: A tökéletes hókifli titka
A hókifli az ünnepi időszak egyik legnagyobb klasszikusa, amelynek omlós té
Tovább olvasom »12 mennyei kosárka az ünnepi asztalra
A kosárkák nemcsak a karácsonyi asztal látványos díszei, hanem ellenállhata
Tovább olvasom »Marlenkát az ünnepi asztalra: 10 kipróbált recept, amivel tuti a siker!
A Marlenka az ünnepi asztalok édes királynője, amely minden alkalommal leny
Tovább olvasom »12 kipróbált sós süti recept a karácsonyi asztalra
A karácsonyi asztal tökéletes kiegészítői a sós sütik, amelyek nemcsak fino
Tovább olvasom »Ezek az idei karácsony kedvenc zserbó receptjei: Ha innen válogatsz, nem tévedhetsz!
A zserbó a karácsonyi asztal megkoronázása, amely nélkül szinte elképzelhet
Tovább olvasom »