Mascarponés pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 0,5 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
- 2 kiskanál só
- bors
- szerecsendió
Tetejére:
- 0,5 evőkanál tejföl
- 0,5 kávéskanál füstölt fűszerpaprika
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne.
A lisztben elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint az élesztős tejet és rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyghén lisztezett felületen kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és kb újabb 30 percig pihentetjük.
Közben a tejfölt kikeverjük a paprikával. A megkelt pogácsák tetejét lekenjük az ízesített tejföllel, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »









