Mascarponés pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 dl langyos tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 kiskanál só
  • bors
  • szerecsendió

Tetejére:

  • 0,5 evőkanál tejföl
  • 0,5 kávéskanál füstölt fűszerpaprika

Elkészítése:

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne.

A lisztben elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint az élesztős tejet és rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból.

Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyghén lisztezett felületen kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és kb újabb 30 percig pihentetjük.

Közben a tejfölt kikeverjük a paprikával. A megkelt pogácsák tetejét lekenjük az ízesített tejföllel, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.