Malackák szilveszterre recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg főtt krumpli
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 2 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS amivel megkenjük a tésztákat
- tökmag a szemeknek (vagy valamilyen mag, mandula)
Elkészítése:
A krumplit megpucolom és felkockázom. Sós vízben puhára főzöm, leszűröm és még melegen áttöröm.
A lisztet, a sót a vajjal összemorzsolom. Amikor már morzsalékos, akkor beleteszem az áttört túrót és a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrom és legalább egy órára a hűtőbe teszem.
Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtom, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát.
A legkisebb kört négyfelé vágom, ezek lesznek a fülek. A kép alapján alakítsuk ki a malac fejet.
A megformázott fejeket tepsibe teszem, majd felvert tojással lekenem és tökmagból szemet teszek, az orrát két helyen megszurkálom egy hurkapálcával.
180 fokora melegített sütőben szép pirosra sütöm.
Tipp:
Ez egy nagyon finom tészta recept. Természetesen nem kell csak szilveszterre készíteni és a malac formával bíbelődni, bármikor lehet csak korongokat kiszaggatva megsütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »