Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malackák szilveszterre recept

Malackák szilveszterre
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg főtt krumpli
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg túró
    • 2 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS amivel megkenjük a tésztákat
    • tökmag a szemeknek (vagy valamilyen mag, mandula)

    Elkészítése:

    A krumplit megpucolom és felkockázom. Sós vízben puhára főzöm, leszűröm és még melegen áttöröm.

    A lisztet, a sót a vajjal összemorzsolom. Amikor már morzsalékos, akkor beleteszem az áttört túrót és a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrom és legalább egy órára a hűtőbe teszem.

    Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtom, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát.

    A legkisebb kört négyfelé vágom, ezek lesznek a fülek. A kép alapján alakítsuk ki a malac fejet.

    A megformázott fejeket tepsibe teszem, majd felvert tojással lekenem és tökmagból szemet teszek, az orrát két helyen megszurkálom egy hurkapálcával.

    180 fokora melegített sütőben szép pirosra sütöm.

    Tipp:

    Ez egy nagyon finom tészta recept. Természetesen nem kell csak szilveszterre készíteni és a malac formával bíbelődni, bármikor lehet csak korongokat kiszaggatva megsütni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá