Malackák szilveszterre recept
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg főtt krumpli
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 2 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS amivel megkenjük a tésztákat - tökmag a szemeknek (vagy valamilyen mag, mandula)
Elkészítése:
A krumplit megpucolom és felkockázom. Sós vízben puhára főzöm, leszűröm és még melegen áttöröm.
A lisztet, a sót a vajjal összemorzsolom. Amikor már morzsalékos, akkor beleteszem az áttört túrót és a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrom és legalább egy órára a hűtőbe teszem.
Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtom, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát.
A legkisebb kört négyfelé vágom, ezek lesznek a fülek. A kép alapján alakítsuk ki a malac fejet.
A megformázott fejeket tepsibe teszem, majd felvert tojással lekenem és tökmagból szemet teszek, az orrát két helyen megszurkálom egy hurkapálcával.
180 fokora melegített sütőben szép pirosra sütöm.
Tipp:
Ez egy nagyon finom tészta recept. Természetesen nem kell csak szilveszterre készíteni és a malac formával bíbelődni, bármikor lehet csak korongokat kiszaggatva megsütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









