Leveles, vajas pogácsa recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 ek étolaj
- 200 ml víz
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 1 tk cukor
- 3-4 kk só
- 3 dkg friss élesztő
Kenéshez:
- 25 dkg vaj fagyasztva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és jól kidolgozzuk.
Duplájára kelesztjük letakarva, majd kinyújtjuk vékonyra.
Ráreszeljük a vaj felét, majd meghajtogatjuk és letakarjuk. 25 perc pihentetés után a műveletet megismételjük.
Végül kinyújtjuk kb 1,5 ujjnyi vastagra, tetejét megkenjük felvert tojással. Kiszaggatjuk, majd kb 200 fokon megsütjük szép pirosra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »