Leveles, vajas pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 ek étolaj
- 200 ml víz
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 1 tk cukor
- 3-4 kk só
- 3 dkg friss élesztő
Kenéshez:
- 25 dkg vaj fagyasztva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és jól kidolgozzuk.
Duplájára kelesztjük letakarva, majd kinyújtjuk vékonyra.
Ráreszeljük a vaj felét, majd meghajtogatjuk és letakarjuk. 25 perc pihentetés után a műveletet megismételjük.
Végül kinyújtjuk kb 1,5 ujjnyi vastagra, tetejét megkenjük felvert tojással. Kiszaggatjuk, majd kb 200 fokon megsütjük szép pirosra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »