Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles, sajtos rudak recept

Leveles, sajtos rudak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 ek étolaj
    • 150 g tejföl
    • 200 ml víz
    • 1 teáskanál cukor
    • 2 kávéskanál só

    A kenéshez:

    • 15 dkg lágy vaj

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A liszthez morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az összes hozzávalót, és jól összegyúrjuk, majd dagasztjuk. Aki nem biztos magában, az az élesztőt fel is futtathatja a langyos vízben, és úgy adja hozzá a liszthez.

    Meleg helyre tesszük, konyharuhával letakarjuk, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A puha vajjal megkenjük, majd bevagdossuk a tésztát 9 négyzetre (fent, oldalt és alul is 3-3 négyzet legyen, de ne vágjuk át teljesen!).

    Először csak a sarkait hajtjuk be középre szép sorban, majd a középső négyzeteket is behajtjuk középre.

    Az így kapott tésztakupacot 15 percig konyharuhával letakarva pihentetjük.

    Ha letelt a 15 perc, ismét kinyújtjuk (itt már nem kell megkenni ismét a vajjal), majd újra bevagdossuk, ismét behajtogatjuk a széleket az előbbi sorrendben, és ismét letakarva hagyjuk 15 percig pihenni.

    Ha letelt a 15 perc, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és tetszőleges nagyságúakra vágjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A hajtogatás menete itt megnézhető: https://szekercelazac.blog.hu/2010/11/21/leveles_pogacsa

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá