Kőttes burgonyás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk só
- 2 közepes burgonya+ a főzőleve
- fél dl olaj a kenéshez, mártogatáshoz
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk és feltesszük annyi vízben főni amennyi ellepi. Amikor megfőtt áttörjük a levét pedig felfogjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejhez adunk egy tk cukrot, majd meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a burgonyát, az élesztős tejet. Elkezdjük összedolgozni. Annyi főzőlevet adjunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Kiborítjuk egy belisztezett nyújtódeszkára, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a szélét olajban megforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan, egymás mellé letesszük.
Még 15-20 percig kelesztjük és a tetejét is lekenjük olajjal. Nem kell a sütőt előmelegíteni.
Gyújtsuk meg, tekerjük fel 170-180 fokra és ekkor tegyük be, a még hideg sütőbe.
Addig is kel, amíg bemelegszik a sütő. Süssük 30-35 perc alatt szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »