Köménymagos, sós kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2, 5 dkg élesztő
- 220 gramm 20 %-os tejföl
- 2 teáskanál só
- 2 dl tej kb
- 1 kk cukor
A kenéshez:
- 15 dkg sós margarin
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt és annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk.
Fél órát pihentetjük.
A margarint habosra keverjük.
Ezután a tésztát rúddá formázzuk, majd 4 részre vágjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percet.
Egyenként 2 mm vastagra, kör alakúra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük, majd 8 részre osztjuk és a szélesebb felénél feltekerjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 20 percet kelni hagyjuk, majd tojássárgájával lekenjük.
180 fokra melegített sütőben szép arany barnára sütjük kb 25-30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










