Köménymagos, sós kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2, 5 dkg élesztő
- 220 gramm 20 %-os tejföl
- 2 teáskanál só
- 2 dl tej kb
- 1 kk cukor
A kenéshez:
- 15 dkg sós margarin
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt és annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk.
Fél órát pihentetjük.
A margarint habosra keverjük.
Ezután a tésztát rúddá formázzuk, majd 4 részre vágjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percet.
Egyenként 2 mm vastagra, kör alakúra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük, majd 8 részre osztjuk és a szélesebb felénél feltekerjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 20 percet kelni hagyjuk, majd tojássárgájával lekenjük.
180 fokra melegített sütőben szép arany barnára sütjük kb 25-30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »