Köménymagos, sós kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2, 5 dkg élesztő
- 220 gramm 20 %-os tejföl
- 2 teáskanál só
- 2 dl tej kb
- 1 kk cukor
A kenéshez:
- 15 dkg sós margarin
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt és annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk.
Fél órát pihentetjük.
A margarint habosra keverjük.
Ezután a tésztát rúddá formázzuk, majd 4 részre vágjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percet.
Egyenként 2 mm vastagra, kör alakúra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük, majd 8 részre osztjuk és a szélesebb felénél feltekerjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 20 percet kelni hagyjuk, majd tojássárgájával lekenjük.
180 fokra melegített sütőben szép arany barnára sütjük kb 25-30 perc alatt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »