Joghurtos omlós, vajas pogácsa recept

Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, sót, cukrot összekeverjük, a tojásokat felverjük és hozzáadjuk.
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk langyosra és a joghurtot is langyosra melegítjük. A langyos joghurtba keverjük az élesztőt.
A lisztes keverékhez adjuk és a margarint, joghurtot is és jól összedolgozzuk, majd kb 10 percig dagasztjuk.
Fél órát kelesztjük, majd háromszor hajtogatjuk. Negyed óra elteltével ismét hajtogatjuk.
A tetejét a felvert tojással lekenjük, (szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk), pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »