Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos omlós, vajas pogácsa recept

Joghurtos omlós, vajas pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 ml natúr joghurt
    • 40 dkg vaj vagy margarin
    • 5 mk só
    • 1 kk cukor
    • 17 g instant élesztő

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Egy tálban a lisztet, sót, cukrot összekeverjük, a tojásokat felverjük és hozzáadjuk.

    A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk langyosra és a joghurtot is langyosra melegítjük. A langyos joghurtba keverjük az élesztőt.

    A lisztes keverékhez adjuk és a margarint, joghurtot is és jól összedolgozzuk, majd kb 10 percig dagasztjuk.

    Fél órát kelesztjük, majd háromszor hajtogatjuk. Negyed óra elteltével ismét hajtogatjuk.

    A tetejét a felvert tojással lekenjük, (szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk), pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá