Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hűtőben kelt pogácsa recept

Hűtőben kelt pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kis pohár tejföl
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • 1 ek só
    • 1 ek cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Pogácsák lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 10 dkg reszelt sajt vagy szezámmag

    Elkészítése:

    A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ha felfutott, adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan dagasszuk ki. Fóliával takarjuk le, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára.

    Másnap lisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk, hajtogatjuk (lentről középre, fentről középre, jobbról középre, balról középre). 20 percet pihentetjük, majd újra hajtogatjuk, és újabb 20 percet pihentetjük.

    3 cm vastagra kinyújtjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és a kívánt méretűre vágjuk/szaggatjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá