Hűtőben kelt pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor
  • 1 egész tojás

Pogácsák lekenéséhez:

  • 1 tojás felverve
  • 10 dkg reszelt sajt vagy szezámmag

Elkészítése:

A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ha felfutott, adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan dagasszuk ki. Fóliával takarjuk le, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára.

Másnap lisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk, hajtogatjuk (lentről középre, fentről középre, jobbról középre, balról középre). 20 percet pihentetjük, majd újra hajtogatjuk, és újabb 20 percet pihentetjük.

3 cm vastagra kinyújtjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és a kívánt méretűre vágjuk/szaggatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.