Húsvéti töltött koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk só
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
Töltelék:
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g majonézes vagy tejszínes torma
- 80 g tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt, főtt tarja vagy sonka
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- magvak ízlés szerint (egész mák, szezám….)
Elkészítése:
Először a tésztát készítjük el. A tejet és a vajat összelangyosítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet és a sót egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az egész tojást és egynek a sárgáját, majd az élesztős tejet is hozzáadva lágy tésztát gyúrunk belőle, majd kb 10 percig dagasztjuk.
A szép, sima felületű tésztát letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A tartát vagy a sonkát, hagymát és a tojást apróra vágjuk, majd összekeverjük a lereszelt sajtttal, sóval, borssal, tormával és a tejföllel.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 60*40 cm-es téglalappá. A tölteléket a hosszabbik oldala mantén rákenjük, de csak kb 20 cm-es sávban és feltekerjük. A maradék tésztát kb 8 részr osztjuk és bevágjuk. A részeket 3-3 csíkra vágjuk és a szokásos módon megfonjuk. A tekercsre ráigazítjuk a fonatokat úgy, hogy azok alulra kerüljenek, majd koszrút formázunk belőle.
Felvert tojással lekenjük és magvakkal tetszés szerint megszórhatjuk.
Kb 30 perc akalesztés után 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »