Húsvéti töltött koszorú recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 tk só
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
Töltelék:
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 80 g majonézes vagy tejszínes torma
- 80 g tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt, főtt tarja vagy sonka
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - magvak ízlés szerint (egész mák, szezám….)
Elkészítése:
Először a tésztát készítjük el. A tejet és a vajat összelangyosítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet és a sót egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az egész tojást és egynek a sárgáját, majd az élesztős tejet is hozzáadva lágy tésztát gyúrunk belőle, majd kb 10 percig dagasztjuk.
A szép, sima felületű tésztát letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A tartát vagy a sonkát, hagymát és a tojást apróra vágjuk, majd összekeverjük a lereszelt sajtttal, sóval, borssal, tormával és a tejföllel.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 60*40 cm-es téglalappá. A tölteléket a hosszabbik oldala mantén rákenjük, de csak kb 20 cm-es sávban és feltekerjük. A maradék tésztát kb 8 részr osztjuk és bevágjuk. A részeket 3-3 csíkra vágjuk és a szokásos módon megfonjuk. A tekercsre ráigazítjuk a fonatokat úgy, hogy azok alulra kerüljenek, majd koszrút formázunk belőle.
Felvert tojással lekenjük és magvakkal tetszés szerint megszórhatjuk.
Kb 30 perc akalesztés után 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










