Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- bors ízlés szerint
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 150 g tejföl
- 1 púpos tk só
- 30 dkg darált tepertő (nem sózott)
- 3 ek fehérbor( el is hagyható)
- tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt a cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk, majd a tepertő és a bor kivételével mindent összegyúrunk, letakarva 20 percig kelesztjük, aztán téglalap alakúra nyújtjuk.
A ledarált tepertőt és a bort összekeverjük, a tésztára kenjük, majd feltekerjük és 20 percig kelesztjük, újból nyújtás, tekerés, összesen háromszor ismételve.
Az idő letelte után kiújtjuk ujjnyi vastagra, berácsozzuk, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és újból kelesztjük 20 percig (ez idő alatt a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra) lekenjük tojássárgájával és kb 20-30 percig sütjük.
Tipp:
Én este összegyúrtam és a hűtőbe tettem éjszakára, másnap nyújtottam, tepertővel lekentem és hajtogattam, sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »