Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- bors ízlés szerint
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 150 g tejföl
- 1 púpos tk só
- 30 dkg darált tepertő (nem sózott)
- 3 ek fehérbor( el is hagyható)
- tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt a cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk, majd a tepertő és a bor kivételével mindent összegyúrunk, letakarva 20 percig kelesztjük, aztán téglalap alakúra nyújtjuk.
A ledarált tepertőt és a bort összekeverjük, a tésztára kenjük, majd feltekerjük és 20 percig kelesztjük, újból nyújtás, tekerés, összesen háromszor ismételve.
Az idő letelte után kiújtjuk ujjnyi vastagra, berácsozzuk, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és újból kelesztjük 20 percig (ez idő alatt a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra) lekenjük tojássárgájával és kb 20-30 percig sütjük.
Tipp:
Én este összegyúrtam és a hűtőbe tettem éjszakára, másnap nyújtottam, tepertővel lekentem és hajtogattam, sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »