Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg darált tepertő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek só
- 3 dkg élesztő
- kb 2-3 dl tej
- csipet cukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy csipet cukorral, majd a töpörtyű kivételével a többi alapanyaghoz adjuk. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk (ha szükséges, tejet még adhatunk hozzá).
Kinyújtjuk, darált tepertővel megkenjük, majd hajtogatjuk. Meleg helyen pihentetjük és fél óránként újra kinyújtjuk és újra hajtogatjuk, majd pihentetjük. Összesen 3 hajtogatásra lesz szükségünk.
A végén lisztezett felületen kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bevagdaljuk, majd pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk.
Tetejét megkenjük tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 15-20 perc).
A hajtogatott tepertős pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 19 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »