Gombás pirog recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 3 dl tejszín
- 25 dkg puha vaj
Töltelék:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csiperke
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint némi tejszín
- 1 csomag petrezselyemzöld
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha, habbá vert tejszínhez. Hozzáadjuk a vajat is és kézzel összedolgozzuk. Fél órára hideg helyre tesszük, hogy elég kemény legyen a nyújtáshoz.
Amíg a tészta pihen, elkészíthetjük a tölteléket. A legautentikusabb a gombás töltelék, de készíthetnünk húsosat, sonkásat ki mit szeret.
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megfonnyasszuk, majd a szeletelt gombákat megpároljuk benne. Fűszerezzük, majd kevés tejszínnel sűrítjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A töltelék felét botmixerrel aprítjuk, a megmaradt gombával elkeverjük. Ha kihűlt, már tölthetjük is.
A pirog formálásának több módja is van. Ha nincsen ilyen tésztaformázónk, készíthetjük úgy ahogy a buktát szoktuk.
A megtöltött tészták vajazott tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »