Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás pirog recept

Gombás pirog
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • 3 dl tejszín
    • 25 dkg puha vaj

    Töltelék:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 50 dkg csiperke
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint majoránna
    • ízlés szerint némi tejszín
    • 1 csomag petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha, habbá vert tejszínhez. Hozzáadjuk a vajat is és kézzel összedolgozzuk. Fél órára hideg helyre tesszük, hogy elég kemény legyen a nyújtáshoz.

    Amíg a tészta pihen, elkészíthetjük a tölteléket. A legautentikusabb a gombás töltelék, de készíthetnünk húsosat, sonkásat ki mit szeret.

    A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megfonnyasszuk, majd a szeletelt gombákat megpároljuk benne. Fűszerezzük, majd kevés tejszínnel sűrítjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A töltelék felét botmixerrel aprítjuk, a megmaradt gombával elkeverjük. Ha kihűlt, már tölthetjük is.

    A pirog formálásának több módja is van. Ha nincsen ilyen tésztaformázónk, készíthetjük úgy ahogy a buktát szoktuk.

    A megtöltött tészták vajazott tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá