Gombás pirog recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 3 dl tejszín
- 25 dkg puha vaj
Töltelék:
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csiperke
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint némi tejszín
- 1 csomag petrezselyemzöld
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha, habbá vert tejszínhez. Hozzáadjuk a vajat is és kézzel összedolgozzuk. Fél órára hideg helyre tesszük, hogy elég kemény legyen a nyújtáshoz.
Amíg a tészta pihen, elkészíthetjük a tölteléket. A legautentikusabb a gombás töltelék, de készíthetnünk húsosat, sonkásat ki mit szeret.
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megfonnyasszuk, majd a szeletelt gombákat megpároljuk benne. Fűszerezzük, majd kevés tejszínnel sűrítjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A töltelék felét botmixerrel aprítjuk, a megmaradt gombával elkeverjük. Ha kihűlt, már tölthetjük is.
A pirog formálásának több módja is van. Ha nincsen ilyen tésztaformázónk, készíthetjük úgy ahogy a buktát szoktuk.
A megtöltött tészták vajazott tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










