Gluténmentes savanyú káposztás pogácsa recept

Elkészítése:
A savanyú káposzta levét nyomjuk ki, majd vágjuk fel apróra. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.
A lisztet keverjük össze a sóval és az őrölt borssal, az apróra vágott savanyú káposztával, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést.
Ezután öntsük a mélyedésbe a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá az olvasztott és visszahűtött vajat, végül az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (szükség esetén egy kevés tejet, vagy egy kevés lisztet adhatunk még hozzá, hogy egy könnyen nyújtható, sima tésztát kapjunk).
Az összegyúrt tésztát tegyük egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.
Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki kb ujjnyi vastagra, szúrjuk ki egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, majd sodorjuk meg a két tenyerünk között (a leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szúrjuk ki a pogácsaszaggatóval).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a pogácsákat, majd takarjuk le egy konyharuhával és szobahőmérsékleten kelesszük újra 30 percig.
Újrakelesztés után kenjük le a pogácsa tetejét felvert egész tojással mielőtt betennénk a sütőbe (arra figyeljünk, hogy a pogácsa oldalát ne kenjük le tojással, mert akkor nem fog megemelkedni).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél magasabb hőfokon süssük 20-25 perc alatt készre.
Tipp:
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. A pogácsa tésztája könnyű, puha, és a savanyú káposzta jól érződik benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »