Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres-burgonyás hajtogatott stangli recept

Fűszeres-burgonyás hajtogatott stangli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 nagy merőkanál tört burgonya vagy maradék burgonyapüré
    • 1 kg sima liszt
    • 5 dkg élesztő
    • csipet cukor
    • 25 dkg margarin (15+10)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 2 dl langyos tej

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek friss aprított rozmaring
    • 1 tk köménymag
    • 20 dkg reszelt sajt
    • pici sózás ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk.

    Az átszitált lisztben elkeverjük a sót és belemorzsoljuk a krumplipürét, majd hozzáadunk 15 dkg puha margarint, 1 tojást és annyi tejet, hogy egy szép sima, puha tésztagombócot kapjunk. Letakarva 20 percet pihentetjük.

    Lisztezett felületen fél centi vastagra kisodorjuk, a 2/3-át megkenjük olvasztott margarinnal és behajtogatjuk.

    Kis pihentetés után ezt a műveletet még kétszer megismételjük és újabb 10-15 perc pihenés után ujjnyi vastagra kisodorjuk.

    Pizzavágóval stanglikat vágunk, megkenjük a felvert tojással és az egyik felére a felaprított friss rozmaringot, a másikra köménymagot szórunk (bátrabbak chilivel is gazdagíthatják), végül rászórjuk a reszelt sajtot és ízlés szerint sózhatjuk még egy picikét.

    Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt szép pirosra megsütjük.

    Rácsra téve hagyjuk kihűlni!

    Ebből a mennyiségből 3 sütőlemeznyi stangli készült!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá