Fűszeres-burgonyás hajtogatott stangli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 nagy merőkanál tört burgonya vagy maradék burgonyapüré
- 1 kg sima liszt
- 5 dkg élesztő
- csipet cukor
- 25 dkg margarin (15+10)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 2 dl langyos tej
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek friss aprított rozmaring
- 1 tk köménymag
- 20 dkg reszelt sajt
- pici sózás ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk.
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót és belemorzsoljuk a krumplipürét, majd hozzáadunk 15 dkg puha margarint, 1 tojást és annyi tejet, hogy egy szép sima, puha tésztagombócot kapjunk. Letakarva 20 percet pihentetjük.
Lisztezett felületen fél centi vastagra kisodorjuk, a 2/3-át megkenjük olvasztott margarinnal és behajtogatjuk.
Kis pihentetés után ezt a műveletet még kétszer megismételjük és újabb 10-15 perc pihenés után ujjnyi vastagra kisodorjuk.
Pizzavágóval stanglikat vágunk, megkenjük a felvert tojással és az egyik felére a felaprított friss rozmaringot, a másikra köménymagot szórunk (bátrabbak chilivel is gazdagíthatják), végül rászórjuk a reszelt sajtot és ízlés szerint sózhatjuk még egy picikét.
Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni!
Ebből a mennyiségből 3 sütőlemeznyi stangli készült!
Jó étvágyat kívánok!