Sós csiga torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2-2,5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
Töltelékhez:
- 20 dkg sonka (virsli vagy szalámi)
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felkockázva)
- 1 marék snidling (apróra vágva)
- 1 teáskanál só
- 1 csipet őrölt bors
Kenéshez:
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Egy keverőtálba öntjük a sóval elkevert lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk a meleg, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az alapanyagokat összekeverjük és sima tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-1,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük 5 dkg olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk a felaprított sonkával, főtt tojással és snidlinggel. Sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát szorosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy a töltelék ne potyogjon ki, majd kétujjnyi vastagra szeleteljük.
A csigákat sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába helyezzük egymás mellé. Langyos helyen további 30 percig kelesztjük, majd a tetejüket lekenjük a maradék olvasztott vajjal.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 160 °C-on 45 perc alatt készre sütjük. A kész tortát még melegen, fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »