Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós csiga torta recept

Sós csiga torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2-2,5 dl tej
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál só

    Töltelékhez:

    • 20 dkg sonka (virsli vagy szalámi)
    • 4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felkockázva)
    • 1 marék snidling (apróra vágva)
    • 1 teáskanál só
    • 1 csipet őrölt bors

    Kenéshez:

    • 5 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    Egy keverőtálba öntjük a sóval elkevert lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk a meleg, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az alapanyagokat összekeverjük és sima tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 45 perc alatt duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-1,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük 5 dkg olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk a felaprított sonkával, főtt tojással és snidlinggel. Sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát szorosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy a töltelék ne potyogjon ki, majd kétujjnyi vastagra szeleteljük.

    A csigákat sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába helyezzük egymás mellé. Langyos helyen további 30 percig kelesztjük, majd a tetejüket lekenjük a maradék olvasztott vajjal.

    Előmelegített, légkeveréses sütőben 160 °C-on 45 perc alatt készre sütjük. A kész tortát még melegen, fokhagymás tejföllel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek