Sós csiga torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2-2,5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál só
Töltelékhez:
- 20 dkg sonka (virsli vagy szalámi)
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felkockázva) - 1 marék snidling (apróra vágva)
- 1 teáskanál só
- 1 csipet őrölt bors
Kenéshez:
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
Egy keverőtálba öntjük a sóval elkevert lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk a meleg, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az alapanyagokat összekeverjük és sima tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-1,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük 5 dkg olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk a felaprított sonkával, főtt tojással és snidlinggel. Sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát szorosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy a töltelék ne potyogjon ki, majd kétujjnyi vastagra szeleteljük.
A csigákat sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába helyezzük egymás mellé. Langyos helyen további 30 percig kelesztjük, majd a tetejüket lekenjük a maradék olvasztott vajjal.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 160 °C-on 45 perc alatt készre sütjük. A kész tortát még melegen, fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









